Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

De camper uitproberen

1e trip met de nieuwe camper

Omdat wij op de camper 3 maanden garantie hebben vonden wij het leuk om gelijk bij het hebben van de camper een trip te plannen om eens intensief te proberen hoe dat nu gaat. Geïnspireerd door een prachtig ANWB boek met camper routes door europaRondje Portugal die wij van onze schoonzoon Kevin hebben gekregen heb ik een globale route uitgezet die ons naar zuid Portugal zou brengen in de hoop dat heerlijk zomers weer te hebben in het najaar. Eerst maar zo snel mogelijk richting Bordeaux en van daar uit naar het meest noord-oostelijke puntje van Portugal. Van daar uit naar Albufeira in zuid Portugal. Eenmaal daar langs de kust naar Lissabon, via Porto naar Santiago de Compostela en dan langs de noord Spaanse kust weer terug naar de franse grens. dan weer de kortste lijn terug naar Nederland.

Het plannen van een reis is bijna net zo leuk als het maken van de reis, je komt in gedachten al in de mooiste gebieden waar je ontdekt wat de charmes zijn van de omgeving, de historie is vaak rijk aan gebeurtenissen die zijn sporen achterlaat waardoor de streek, het dorp of de stad zijn karakter heeft gekregen. Door je in te lezen wordt het bezoeken aan een oude stad iets meer dan stenen kijken.

Maar goed, hoe je ook aan van alles probeert te denken bij het plannen je bent onderweg van allerlei factoren afhankelijk die de werkelijke reis  net weer iets anders maakt dan gepland. 

Planning 1e eis