Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

San Javier aan het Mar Menor

Het volgende doel was Mar Menor. we hadden veel gelezen over het ondiepe water dat vanwege de schiereilanden geen last had van de golfslag en ook ’s winters lekker warm water heeft.

We kozen voor Camping Mar Menor zo’n 135 km van Altea. Daar aangekomen bleek de camping aan een vliegveld te liggen waar de spaanse luchtmacht met haar elieten piloten stuntvlieg oefeningen hielden. zeer spectaculair.

 

Via een houten loopbrug over een natuurgebied kom je in Los Alcazares, een lokale badplaats met strand en winkeltjes. Hier zaten veel Engelsen in appartementen te overwinteren. Op zich een gezellig dorpje maar vanwege de corona was veel dicht. Het was redelijk druk in dit weekend met Spaanse badgasten maar wij vonden het strand niet aantrekkelijk. Donker zand maar vies van de alg. We hebben even door het dorp gefietst maar dat viel wat tegen. Geen bezienswaardigheden.

20210528_142244161_iOS

De volgende dag zijn we naar San Pedro del Pinatar gefietst. Helemaal langs de kustlijn wat wel een opgave was vanwege enorme renovatie werkzaamheden aan de boulevard. Uiteindelijk kwamen we uit op een weg die over de landtong voerde langs de zoutwinningsvelden en uiteindelijk eindigde bij een strandje aan het uiterste puntje van de landtong. Geweldig leuk om te doen, Het eerste stuk was een goed begaanbare boulevard maar later werden het zandpaden en uiteindelijk eindigde je in het duin. Hier was je aan de Middenlandse zeek kust, duidelijk veel mooier strand.