Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

Málaga

Doel van vandaag is Málaga, We kozen voor Area Malaga Beach zo’n 180 km langs de Spaanse zuidkust. Een mooie rit enkel bij aankomst bleek de camping helemaal vol. Na wat overleg konden we er 1 nacht staan en moesten we de volgende dag afwachten of er vertrekkers waren waar we dan weer konden staan. We hadden geluk, de volgende dag vertrok er een camper van een van de mooiste plekjes met uitzicht over het strand. We hebben hier 3 nachten gestaan. 

De camping lag in het plaatsje La Sala Del Moral maar op loopafstand de andere kant op  kwam je in La Araña. een klein plaatsje met een relatief groot strand maar voorla een restaurant op het dak van een lokale kroeg waar ze zeer eenvoudig maar overheerlijke vis gerechten serveerde. het was er zo druk dat je moest reserveren om daar te kunnen eten. 

Op de fiets vanuit de camping langs La Araña de kustweg volgen en dan kom je uit bij Playa Virginia, het meest oostelijke strand van Málaga. in de route zit een kleine onderbreking bij een benzine pomp langs de snelweg waar je even lopend achter de vangrail weer op het fietspad uit komt. Een prachtige route door ruig land en mooie aangelegde fietspaden.

Eenmaal in Málaga aangekomen hadden we de pech dat het enorm begon te regenen. gelukkig konden we hier en daar even schuilen maar later op de dag werd het weer droog. We hebben de fietsen geparkeerd bij het plein De la Marina en zijn van daaruit de oude binnenstad ingelopen. Wat een drukte hier, enorm veel uitspanningen voor de lunch maar alles zat vol. Uiteindelijk vonden we een plekje op het Plaza del Obispo. waar we heerlijk in het zonnetje zaten. We gingen op tijd weer weg om weer redelijk op tijd bij de camper te zijn. Al met al een mooie dag met wel erg veel verschillende indrukken.