Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

Vrij Camperen

Camperen of Kamperen

Camperen, iets anders dan kamperen

Camperen is heel iets anders dan kamperen. Kamperen doe je altijd op een camping in een tent of caravan. “Camperen” is het vrij rondreizen met een camper en staan waar het mag.

Kamperen is anders

Wij hebben jaren lang gekampeert met onze caravan, vouwwagen en tentjes. In de periode dat de kinderen nog klein waren was dit een uitkomst. Annimatie teams hielden de kinderen bezig en wij hadden rust. Ideaal als je daar op gestelt bent.

Trekken met de caravan

Als de kinderen uit huis zijn en je vakanties meer uit het bezoeken van verre bestemmingen bestaat is het ook leuk om met de caravan er op uit te gaan, je staat telkens op een camping van waaruit je de omgeving gaat verkennen. Pootjes uit en staan.

Vrij Camperen

Met de camper is dat weer heel anders, trekken is een stuk makkelijker, je rijdt van het ene mooie plekje naar het andere. overal waar het leuk is besluit je een nachtje langer te blijven zonder dat je weg moet omdat de plek al is gereserveerd.

Camperen, op vakantie gaan met de camper!

Camperen is heel iets anders dan kamperen. Veel mensen denken dat het woord camperen verkeerd is geschreven maar dat is niet zo. Sinds 2015 komt het woord “camperen ” ook voor in de Van Dalen. Er zijn meer verschillen dan overeenkomsten tussen de achterliggende werelden. Kamperen doe je altijd op een camping, “camperen” is het rondreizen met de camper. In België noemen ze camper dan ook een zwefauto en in Duitsland een Wohnmobil. Campers horen niet thuis op een camping tenzij je de camper als caravan gebruikt.

De camper heeft als voordeel dat je er ook mee op de camping kan staan en gewoon kampeer gedrag kan vertonen. Af en toe op een camping overnachten is wel eens handig. Je kan daar de was doen, even uitgebreid douchen, het toilet grondig schoonmaken enz.. maar onze voorkeur heeft toch wel het vrij staan. Afhankelijk van waar je bent kan dat op parkeerplaatsen of speciaal aangelegde Camperplaatsen. We hebben geen voorzieningen nodig anders dan 1x per week afvalwater lozen en schoon water bijvullen. Dit laatste kan (vaak tegen betaling) bij veel pompstations en op de Camperplaatsen. In de beoordelingen van de camperplaatsen wordt vaak geklaagd over het ontbreken van douches en wc’s maar ik vind dat nu juist de charme van het vrij camperen. Let wel op het algemeen geaccepteerd gedrag.