Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

Tussen Maastricht en Valkenburg

Bemelen

Een bezoek aan Maastricht en Valkenburg stond ook op het verlanglijstje voor deze vakantie en wat is er dan mooier om daar tussenin te staan! We vonden de “Boerderijcamping Gasthoes” in Bemelen. Een kleine nette camping naast de boerderij met heerlijke wandelmogelijkheden langs de verschillende gemarkeerde routes. Ook het Pieterpad komt door Bemelen. Maar het ging ons voornamelijk om de fietsroutes naar Maastricht (8 km) en Valkenburg (6 km). Ondanks het hoogteverschil was goed te doen op de E-Bike. 

Boerderijcamping Gasthoes is een vriendelijke camping met een goed verzorgd sanitairgebouw. Het veld is ruim opgezet en via de achteruitgang kom je rechtstreeks uit op een leuke wandelroute. Wij hebben de 1e dag dan ook een heerlijke wandeling gemaakt naar het dorp Bemelen waar we over boeren paden en bospaden de groene route liepen. Uiteindelijk zagen we een paar mannen in een achtertuin van de plaatselijke kroeg “Café Bergzicht” jeu de boulen en besloten daar ook wat te gaan drinken.

Gasthoes
Basiliek va st Servaas

Op de fiets naar Maastricht, ‘s-Morgens bijtijds op pad en de heenweg was een lange afdaling; we waren er al snel. De fietsen geparkeerd op de zuidelijkste parkeerplaats voor fietssen waar nog maar net een paar plaatsen vrij waren voor ons. Daarna heerlijk gewandeld door de straten van Maastricht richting het Vrijthof waar we een heerlijk kopje koffie met de lekkerste Limburgse vlaai namen. Mooie wandeling door de kleine straatjes van Maastricht langs een aantal historische punten maar natuurlijk ook shoppen in de vele winkeltjes op de route. 

Op de fiets naar Valkenburg: een hele klim, maar op de E-bike een fluitje van een cent. Een leuke route langs een redelijk rustige weg. Bij de Kasteelsteeg zijn we afgestapt en daar de oude binnenstad ingelopen. Aan het einde van die steeg was een fietsenparkeerplaats waar we de fietsen hebben laten staan en zijn toen langs de vele terrassen door de oude binnenstad gelopen. Met het mooie zonnige weer leek het wel een Spaans toeristisch dorp!  Verder tussen alle oude gebouwen en stadstuinen gelopen. Een leuke ervaring. Gelukkig was het vanwege het jaar van Covid-19 niet zo druk op straat maar ik kan me zo voorstellen dat het hier hartje vakantietijd een drukte van belang kan zijn. Tot slot nog even wat gegeten bij de Italiaan en toen weer naar huis. Op de terugweg shopten we nog even een nieuwe fietsmand voor Beau en een ventilator voor in de camper. Geen luxe met deze temperaturen!

Valkenburg