Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

De Camper Opwaarderen Na Gebruikservaring

Na een jaar intensief gebruik te hebben gemaakt van de camper hebben we geleerd wat er aan ontbrak om het voor ons een ideale camper te zijn waar we goed mee weg kunnen gaan. We hebben de camper laten opwaarderen na Gebruikservaring.

Voorwiellager stuk

Peg onderweg

10 nov. 2019 Na 6.000 km door Europa te hebben gereden kwamen we op de terugweg naar huis stil te staan langs de snelweg A29 ongeveer 30 km voor Amiens. De Camper maakte een enorm kabaal en remde in een paar seconden af van 90 KM/u naar 0. Het was een geluk dat het op dat moment erg stil was op de snelweg en door sterk naar de kant te sturen kwam ik tot stilstand op een uitwijk haven met sos paal. Hoe kien je het uit. Het stonk behoorlijk naar verbrand rubber onder de auto en in eerste instantie dacht ik aan een klapband maar nadat ik een rondje om de camper had gelopen bleek dat alle banden goed op spanning waren en enkel de linker voorkant was erg verzakt. Onze peg onderweg verzekering gebeld maar die gaven aan dat zij op de snelweg in Frankrijk niets konden doen, ik moest de lokale sos bellen en als ik van de snelweg was gehaald kon ik weer bellen met waar ik was. De sleepdienst die mij van de snelweg haalde wist te constateren dat het om een volledig uitgelopen lager was van het linker voorwiel. Dat was balen maar binnen de garantie moet dat geen probleem zijn.

7 sep.2020 In de Corona periode zijn wij in Nederland op vakantie geweest en hebben een aantal zaken gemist waardoor wij de camper nog hebben uitgerust met een 1500 w zuiver sienus 230V omvormer, een Wifi hotspot versterker met buitenantenne en een 4G Wifi installatie. Dit heeft het voordeel dat we niet meer afhankelijk zijn van slechte camping Wifi punten en onderweg gewoon Internet radio uit Nederland kunnen luisteren.

28 sep 2020 Na het rondrijden door Nederland met zijn eindeloze verkeersdrempels vond ik dat de camper slechte voorvering had en je telkens gebonk hoorde als de camper over de hobbel ging. Ook schommelde de camper behoorlijk bij elke oneffenheid in de weg. In overleg met Sibo Offringa heb ij de voorveren laten vervangen voor verhoogde veren en nieuwe schokkenbrekers. Ook nieuwe banden voor gemonteerd en dat scheelt enorm! het rijgedrag van de camper is met 200% verbeterd ten opzichte van wat het was. Zo, nu klaar voor de volgende trip in 2021. We gaan het beleven