Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

Shoppen in Roermond

Via Campercontact app vonden we een leuke kleinschalige camping net buiten Roermond,Het Spikkerdal. Een leuke plek in de boomgaard waar je de appels en peren voor het plukken had. Op 20 minuten fietsen naar de Designer Outlet Roermond en nog geen 15 minuten naar het centrum van Roermond. De camping bevindt zich in een leuk wandel- en fietsgebied. Achter de camping een uitkijktoren waar je de omgeving prachtig kunt bekijken.

Via een makkelijke fietsroute reden we in 20 minuten naar de outlet, Er was daar enorm veel parkeerruimte voor automobilisten maar voor fietsers was het even zoeken naar de parkeerplaats. Net voor de ingang vonden we deze. Vanwege de corona zijn mondkapjes verplicht in dit winkelcentrum maar gelukkig stond er een vriendelijke man mondkapjes te verkopen bij de ingang. We hadden verwacht dat het erg druk zou zijn maar dat viel gelukkig wel mee. We hebben in “Café-Pizzeria Staccato” een heerlijk broodje gegeten en zijn weer doorgelopen langs de vele winkels. 

Erg Goedkoop vond ik het niet en voor mij was er ook niet veel. Schoenen waren ruimschoots aanwezig in maten 38 t/m 42 maar met mijn maatje 46 had ik de keuze uit 4 of 5 schoenen die ik allemaal niet mooi vond. De dag afgesloten met een ijsje van de ijskar naast de McDonalds.

Roermond

Roermond heeft geen grote oude stadskern maar het is wel de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen. Gezellige winkelstraten en oude gebouwen bepalen het karakter van Roermond. Overal kom je de mond tegen in de stad, kennelijk geïnspireerd door Salvador Dali, die in 1972 de lippen van Mea West tot bank heeft gemaakt. “Mea West Lips Sofa“. Er zijn leuke pleintjes met terrassen waar je prima kunt zitten en een heerlijk drankje kan drinken.