Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

Paar dagen Drenthe

Het was voorspeld dat het een mooi weekend zou worden dus we dachten er goed aan te doen om even een camping te bellen of zij nog plaats voor ons hadden, Dat bleek een goede zet omdat de meeste campings die wij belden al helemaal vol zaten voor het weekend. Uiteindelijk vonden we een leuk plekje op de minicamping “De Hoge Bomen” in Eeserveen, op fietsafstand van Emmen. We mochten een plekje uitzoeken want de boer was overdag aan het werk en kwam ’s avonds bij de nieuwe gasten langs om alles even door te spreken.

100 meter voorbij de ingang van de camping begint de bosrand van Staatsbosbeheer waar je heerlijk kunt wandelen. Beau vond het ook heerlijk in het bos. Langs de bosweg lagen meerdere campings met uitgangen naar het bos. Door de regenval van de laatste dagen was het wel erg nat en drassig in het bos. Er lag ook een redelijk groot meertje vol met kikkervisjes dus dat zal van de zomer wel een heerlijk gewaak geven,

Vanuit de camping hebben we een mooie fietstocht gemaakt naar Borger, een modern dorp met veel winkeltjes en terrasjes waar we dan ook bij “De Weme” even lekker gezeten hebben om wat te eten en te drinken. Leuk dagje uit op de Fiets.

Vanuit de camping is het 18 km fietsen naar Emmen “Wildlands advanture zoo” waar je van tevoren kaartjes moest reserveren ivm de Coronaregelingen. We hadden een prachtige dag, redelijk bewolkt tijdens de fietstocht en daarna stralend zonnig weer op het park. In de tropische kassen was het relatief koel vergeleken met de temperatuur buiten de kassen in het park. We hadden een heerlijke dag met veel indrukken van dit fantastische park.