Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

Inpakken en weg wezen

Zaterdagmorgen, vroeg op en we gaan inpakken. Wat wil je allemaal meenemen en wat kan je allemaal meenemen. Het is een sombere dag om te vertrekken, donker weer en regelmatig wat miezer buitjes. We blijven maar inladen, er is veel ruimte en we willen de 1e dagen geen boodschappen doen. Ook moeten we rekening houden met slecht en mooi weer dus gevarieerde kleding. het is 11:40 als we de voordeur achter ons dicht trekken en in het slot draaien. We gaan het beleven, rijden maar.

Beau voorin

Al snel waren de plaatsen verdeeld, Bo op de deksel van het kastje rechts voor waar alle kaarten in opgeborgen lagen, die hadden we voorlopig niet nodig. De nieuw aangeschafte Garmin camper navigatie 770 LTM-d is immers onze route begeleider. Liesbeth als bijrijder, navigator en verzorging van de inwendige mens en ik had de stoel achter het stuur ingenomen.

Ons doel was om de 1e 2 dagen zoveel mogelijk kilometers te maken om zo eerst naar Bordeaux te gaan en daarna de toeristische route te gaan volgen langs de kust tot aan de Spaanse grens. Vandaaruit eerst naar het meest noordoostelijke puntje van Portugal en dan door de binnenlanden van Portugal naar het zuiden. Van daaruit langs de kust weer omhoog tot de Spaanse grens en dan langs de Spaanse kust weer richting Frankrijk.

Plaatsnamen waren nog niet gekozen maar we gaan het beleven wat we onderweg allemaal tegen komen.

.

Bij ons vertrek regende het weer eens flink in Nederland dus we keken uit naar het warme en zonnige zuiden van Europa. De eerste kilometers was het even wennen aan het rijden met de Camper, ongeveer 3500 KG aan auto met een hoog zwaartepunt waardoor schommelen en schudden niet te vermijden was. De prestaties vielen mij in de eerste instantie iets tegen, maar dat kan ook komen omdat ik nog niet eerder met een dergelijk voertuig had gereden. Even maar netjes aan de toegestane snelheid van 100 KM per uur gehouden alhoewel het verkeer onderweg daar niet altijd de mogelijkheid voor gaf.

 

Op de Garmin hebben we Rambouillet ingesteld, net ten zuidwesten van Parijs. Garmin, onze route begeleider, gaf aan dat we daar om 23:26 zouden aankomen. Niet haalbaar dus voor de 1e dag maar het gaf ons een richting om te rijden.

Het verkeer zat erg mee, wel druk maar geen oponthoud gehad. Ook werd het droog toen we op de ring van Amsterdam de Zeeburgertunnel uit kwamen en dat heeft aangehouden tot we ’s avonds ons klaar maakte om te gaan slapen.

Onderweg

Op zich een gewone reisdag tussen veel andere verkeersdeelnemers met niets noemenswaardigs tot dat we in Frankrijk de 1e tolpoortjes tegen kwamen en daar voor het eerst onze elektronische tol afrekenkastje konden testen. Kies voor een poortje met de bekende oranje t en een 30 km snelheidsindicatie, we waren de enige gebruikers op dat moment, voor de andere poortjes stonde korte rijen met automobilisten maar daar konden we gewoon langs rijden. En ja hoor het werkt! Je komt met 30 km per uur het poortje binnenrijden en net voor je wil remmen omdat het licht op rood staat en de slagboom gesloten is springt het licht op groen en gat de slagboom met een ruk open en zonder stoppen kan ik doorrijden. Super, het duurde even maar toen werd ik weer voorbijgereden door automobilisten die net voor de tolpoorten mij reeds voorbij waren gereden.

Het moet ongeveer 14:30 zijn geweest dat wij onze 1e stop maakte om Bo even uit te laten en om zelf een boterham te eten. Anders dan andere jaren als we met de caravan op pad waren konden we nu makkelijk in de Camper blijven zitten en de boterhammetjes smeren en nuttigen. Hierdoor waren we al vrij snel weer op weg om vervolgens door te rijden. Het plan was om tot 17:00 door te rijden en dan een plaats voor de overnachting te zoeken.

Om 16:06 reden we de grens met Frankrijk over en dat scheelde een hoop kabaal in de auto omdat de wegen in België wel goed zijn maar een nogal ruw oppervlak hebben waardoor je dat goed hoort in de auto.

De prestaties van de Camper leken ook iets te zijn toegenomen maar dat kan ook komen omdat ik al wat meer gewend was aan het gaspedaal.

Pont-Saint-Maxence

Het was 18:35 dat we in Pont-Sainte-Maxence een mooi plekje vonden langs het water om daar de nacht door te brengen.

Heerlijk een prakje van de vorige avond opgewarmd en voor en tijdens het eten een wijntje gedronken.

We parkeerde de camper tussen 2 andere campers een NL en een F. wat ons op viel is dat daar onmiddellijk de gordijnen dicht gingen om zo maar geen contact te hebben met elkaar.

In de loop van de avond ging het regenen en naar zal blijken niet meer ophouden tot de volgende avond.