Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

Via de N wegen

Weer een dag vol regen en omdat we de Garmin hebben ingesteld op “Snelwegen vermijden” hebben we wel leuke landweggetjes door de bergen kunnen rijden. Sommige heel traag vanwege wegwerkzaamheden andere omdat het met bakken uit de hemel kwam, soms zo erg dat op het nieuwe asfalt de voorbanden doorslipten bij het naar boven rijden waardoor de automaat de kluts een beetje kwijt was en we met ongeveer 30km/u de berg op klommen. Evengoed nog 456 km gereden. We kwamen op een gegeven moment in het dal ten zuiden van “Vila Real”  Peso da Régua een enorme parkeerplaats tegen voor touringcarbussen en campers (Estacao de Autocarros), aan de rivier  de Douro. Wat is het daar prachtig!

Estacao de autocarros

Na bij het zwembad 3 euro betaald te hebben werd er een opstaande paal weg gehaald zodat we de camper konden plaatsen bij een service zuil. Er zijn ook gratis plaatsen maar daar is geen stroom (op zich niet erg) maar ook geen water. We hebben de afgelopen dagen de watervoorraad aardig op gemaakt dus wilden we wel weer bijvullen. De kraanaansluiting was wel een uitdaging omdat wij geen verloopstuk hadden voor zo’n kleine kraanmond. Maar goed, met wat aanpassingen kregen we het wel voor elkaar om het water weer bij te vullen. Grijswater afvoeren was simpel, er loopt nl een goot onder de camperplaatsen door waar je gewoon op kunt lozen.

We hebben die avond het stadje langs de Douro bezocht en de enorme loopbrug over het dal gelopen.  We waren op zoek naar een leuk plekje om wat te eten maar dat viel tegen, alles was kennelijk gesloten. we besloten dan maar om een wijntje met wat toostjes als avond maal te nuttigen. Was meer dan voldoende omdat we gedurende de dag ook nauwelijks beweging hebben gehad.

Na contact met een kennis van Liesbeth hebben we geleerd dat Vila Real bekend staat vanwege de heerlijke wijn en Nogat. Wij zijn er te kort geweest om dit te proberen. Wel was ons opgevallen dat er veel druivenranken langs de route stonden.