Vrij Camperen

HEERLIJK VRIJ MET DE CAMPER OP PAD

València

València De 'Ciutat de les Arts i les Ciències' oftewel 'de Stad van Kunst en Wetenschap'

Ciutat de les Arts i les Ciències

 

Nomadic Valencia Camping Caf

 

 

Maandag 24 mei 2021, we hebben ons doel voor vandaag bepaald, València. Op campercontact vonden we “Nomadic Valencia Camping Car” zo’n 235 km rijden. De Reviews waren goed en de Camperplaats is 12 km ten noorden van València..

Prima optie.

We kwamen er om 15:20 aan en werden plezierig ontvangen door een vriendelijke dame die goed Engels sprak en ons veel informatie gaf over de omgeving, Alles prima te doen op de fiets. we besloten om maar 3 nachten te blijven zodat we wat meer van de omgeving konden bekijken.

De volgende morgen vertrokken we richting València. Wat een mooie route is dat. Een bijna kaarsrecht fietspad door de landbouw velden waar we zo goed als de enige fietsers waren.

De volgende dag zijn we inderdaad langs deze mooie route naar Val~encia gereden en hebben daar voornamelijk rond gehangen in het Ciutat de les Arts i les Ciències Indrukwekkend groots opgezet. Niet alles was toegankelijk, een deel was in onderhoud en het museum was in gebruik als priklocatie voor de Corona vaccinatie. Wel jammer maar omdat we Bo bij ons hadden mochten we er toch niet in. Honden zijn niet welkom in Spaanse gelegenheden..

Stad van de Kunsten en Wetenschap
Torres de Serranos

Daarna fietste we langs de “Jardín del Turia” tot aan de “Torres de Serranos” daar parkeerde we de fietsen en zijn het oude stadscentrum in gelopen. Een heerlijke wandeling en onderweg wat gegeten en gedronken. we sloten de middag af met een bezoek aan de “Mercat Central” een overdekte markt met erg veel vers producten. Prachtig!

26 mei, we gaan maar weer naar Valencia fietsen, vandaag laten we Bo in de camper, kan makkelijk, airco aan, genoeg water en eten in de bakjes en Bo vermaakt zich wel. Inmiddels wisten we de weg dus we waren al snel in de stad. Wel weer leuk , dit keer stuk door de Jardin del Turia gefietst, Deze tot stadspark omgebouwde verdroogde rivierbedding staat vol met pleintjes en monumenten. Fietsen geparkeerd achter de Mercat Central en nu de andere kant van de binnenstad in gelopen. Bij terugkomst bij de fietsen heerlijk gegeten op het pleintje naast de Merkat en daarna op de fiets naar de haven gefietst. Opvallend dat in deze corona tijd de stranden helemaal leeg zijn. Geen toerist te zien.